IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Веригата Next купува изпадналия в неплатежоспособност търговец на дребно Joules

Компанията е надвила офертите на други конкуренти

15:59 | 01.12.22 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Британската компания Next купува изпадналия в неплатежоспособност търговец на дребно Joules Group, печелейки наддаване срещу конкурентни собственици на магазини, съобщава Bloomberg, базирайки се на запознати източници. Малко след това новината бе потвърдено официално от модната верига.

Според съобщението цената на сделката възлиза на 34 млн. паунда (41,5 млн. долара).

Joules посочи синдици на 16 ноември, излагайки 1600 работни места на риск, след като не успя да си осигури мостово финансиране или да увеличи капитала. Производителят на цветни палта и гумени ботуши вече бе предупредил, че ще му бъде трудно да изплати заем в размер на 5 млн. паунда с падеж в края на ноември.

По-рано Next водеше преговори с Joules да купи миноритарен дял в бизнеса срещу 15 млн. паунда, но тези обсъждания се провалиха по-рано тази година. Британският търговец на дрехи и стоки за дома се обединява с основателя на Joules Том Джул в покупката.

Joules, която започва като щанд за дрехи на провинциално изложение в Лестършър през 80-те години, публикува няколко предупреждения за печалбата си тази година на фона на трудности във веригата на доставки и отслабващ апетит на потребителите заради по-високите разходи за живот. Джул се върна в компанията, за да се опита да възстанови представянето ѝ, но не успя да я реформира навреме, за да предотврати фалита ѝ.

Next е надвила други заинтересовани компании, включително южноафриканската Foschini Group, която притежава Phase Eight, Hobbs и Whistles. Frasers Group на Майк Ашли и Marks & Spencer Group също са проявили интерес към компанията.

Говорител на Next е отказал коментар. Представител на синдика – Interpath Advisory, не е отговорил веднага на искането за коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:33 | 01.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още